2. kongres stranke SMC, 11. marec 2018, Narodni dom Maribor

Prvi mandat je naša mlada, novonastala stranka potegnila državo iz krize, jo stabilizirala in zagnala gospodarstvo. Večina koalicijskih partnerjev in opozicija se ne ukvarja več z delovanjem vlade ampak se pripravljajo na volitve, težko je nadaljevati delo. Mandat se bliža h koncu, 80% vseh zadanih nalog je bilo uspešno opravljenih.

Evropska komisarka Violeta Bulc, je poudarila, da je stranka SMC Slovenijo v težkih časih (begunska kriza, bančni problemi, brezposelnost …) vodila uspešno in glede na rezultate je Slovenija v Evropski uniji pustila pomemben pečat in prepoznavnost.

Guy Verhofstadt (vodja ALDE)  je dejal, da si želi več takšnih politikov kot je Miro Cerar, politikov ki so zavezani etiki in pravu, ter dajejo dobre rezultate.  Zadnja stvar ki jo Slovenija in Evropa potrebujeta so populisti in ekstremni nacionalisti,  ki delujejo na principu vzbujanja strahu ter sovraštva in ne prinašajo rezultatov. Poudaril je, da smo po merjenju uspešnosti na Evropskem nivoju, na večini lestvic naredili največje preskoke in so naši rezultati nadpovprečni.

Seveda so tudi rezultati na nivoju Slovenije nadpovprečni in govorijo sami zase:

Na tem mestu bi zato povzeli zgolj nekaj premierjevih besed:

“Če bi bili rezultati slabi, bi bili krivi za vse. Ko so izvrstni, pa nam ne priznavajo niti dela uspeha: vse je le posledica zunanjih dejavnikov: gospodarske konjunkture, izvozne usmerjenosti, svetovnih razmer … Zlahka živimo s tem – da le državljani živijo bolje!”

Z naše strani bi dodali samo: premislite sami pri sebi, mi menimo, da smo se dokazali. Na določenih področjih, kot je npr. zdravstvo zaradi močnih lobijev reform ni mogoče tako hitro izpeljati. Zagotovo bo to izziv za nadaljevanje. V zadnjem desetletju je to prva vlada, ki je mandat izpeljala do konca, ministri iz prejšnjih vlad pa so pri zdravstvenem resorju sami podajali odstopne izjave, saj nalogam enostavno niso bili kos. Kakorkoli že, mi ne jamramo in ne popuščamo ampak vztrajamo! Nadaljevali bomo z delom, pa četudi po majhnih korakih in kot rečeno, ter glede na dejstva, mogoče to res ne bo čez noč ampak delo mora biti  opravljeno!

Dragi člani, simpatizerji, prijatelji in znanci, zaupajte nam nov mandat in rezultati se bodo nadaljevali!

SMC, bolje za vse!

V nadaljevanju vam bomo sproti predstavljali tudi programske točke, katere je v grobem predstavil Aleksandar Kešeljević, predsednik programskega sveta SMC (gre za 175 ukrepov na 21 področjih).

Več o samem kongresu si lahko preberete na povezavi: https://www.facebook.com/StrankaSMC/ oz. na spletni strani https://www.strankasmc.si.